Kødben

Må min hund få kødben?

Ja da! Den SKAL da ha’ kødben!
Kødben er sunde og nærende, de bedste tandbørster, aktivering og ikke mindst med til at holde analkirtlerne fine.
Men der er så mange forvirrende meldinger omkring kødben, at man som hundeejer har svært ved at blive rigtig klog.

Der er et helt enkelt no-go, når det gælder kødben:
Hvis du giver hunden et tilberedt/varmebehandlet ben, så risikerer du fatale skader!

Hele strukturen på benet ændrer sig, når det bliver varmebehandlet, så hunden risikerer knækkede tænder, bensplinter i ganen, i halsen, i tarmen eller afføring som cement. Så når din dyrlæge fortæller om alle de ben, han har opereret ud af hunde gennem tiden, så er det med 99,9% sikkerhed tilberedte ben.

Hvilke kødben er så de bedste?

Bløde, kødfulde ben. Brusk, som hunden kan tygge og spise til sidste krumme. Ikke bærende knogler, som slider uforholdsmæssigt på tænderne, men ribben, kyllinge- og kalkunhalse og skrog, oksestruber, fiskehoveder, ja alt, hvad der er blødt og kan tygges. RÅT!

Marvben

Marvben er gode som aktivering, men når marven er spist, er der ingen grund til at lade benet ligge og flyde. Du kan evt. fylde det med “guf” og gemme det i fryseren til en anden gang.

Har du en fladsnudet hund, så som mops og bulldog, så skal du holde øje med, at hunden ikke “snyder” og sluger det sidste stykke i en mundfuld. De er ikke altid så gode til at tygge, så der skal du som ejer ikke lade hunden uden opsyn, når den hygger med ben og legetøj.

Hvad må jeg give min hund, når den skal være alene hjemme?

Ingen kødben, når hunden skal være alene hjemme! Brug hellere en “Kong” af gummi, som du kan fylde med noget hyggeligt, f.eks. hakket oksekød. Hvis du fryser “Kong’en”, så tager det lidt længere tid, at få indholdet ud.