BARF – Råfodring !

Kødben

Må min hund få kødben?

Ja da! Den SKAL da ha’ kødben!
Kødben er sunde og nærende, de bedste tandbørster, aktivering og ikke mindst med til at holde analkirtlerne fine.
Men der er så mange forvirrende meldinger omkring kødben, at man som hundeejer har svært ved at blive rigtig klog.Der er et helt enkelt no-go, når det gælder kødben:
Hvis du giver hunden et tilberedt/varmebehandlet ben, så risikerer du fatale skader!
Hele strukturen på benet ændrer sig, når det bliver varmebehandlet, så hunden risikerer knækkede tænder, bensplinter i ganen, i halsen, i tarmen eller afføring som cement. Så når din dyrlæge fortæller om alle de ben, han har opereret ud af hunde gennem tiden, så er det med 99,9% sikkerhed tilberedte ben.

Hvilke kødben er så de bedste?

Bløde, kødfulde ben. Brusk, som hunden kan tygge og spise til sidste krumme. Ikke bærende knogler, som slider uforholdsmæssigt på tænderne, men ribben, kyllinge- og kalkunhalse og skrog, oksestruber, fiskehoveder, ja alt, hvad der er blødt og kan tygges. RÅT!

Marvben

Marvben er gode som aktivering, men når marven er spist, er der ingen grund til at lade benet ligge og flyde. Du kan evt. fylde det med “guf” og gemme det i fryseren til en anden gang.

Har du en fladsnudet hund, så som mops og bulldog, så skal du holde øje med, at hunden ikke “snyder” og sluger det sidste stykke i en mundfuld. De er ikke altid så gode til at tygge, så der skal du som ejer ikke lade hunden uden opsyn, når den hygger med ben og legetøj.

Hvad må jeg give min hund, når den skal være alene hjemme?

Ingen kødben, når hunden skal være alene hjemme! Brug hellere en “Kong” af gummi, som du kan fylde med noget hyggeligt, f.eks. hakket oksekød. Hvis du fryser “Kong’en”, så tager det lidt længere tid, at få indholdet ud.

Min hund kan ikke tåle rå kødben, den får dårlig mave eller kaster op!

Næste alle hunde kan tåle rå kødben! Men hvis ikke man er vant til det, så kræver det tilvænning. Hunden kan også få meget hård og tør afføring af ben, især hvis der ikke er kød på, så der skal du være ekstra obs på, at der er rigeligt friskt vand tilgængeligt.

Hvis din hund kaster benstumper op, så er det et godt tegn! Så virker fordøjelsessystemet nemlig, som det skal. Hunden har ikke tygget stumperne små nok til, at det kan passere ud i tarmsystemet, og ud skal det jo. Men det, som du finder på gulvet, er som oftest helt rene, hvide knogler. Det kød, som sad på knoglen, er væk, fordøjet af mavesyren.

 

Levering

Kære kunde. I øjeblikket er det kun muligt at få BARF leveret til døren på Bornholm. Der arbejdes på logistik løsninger således vi kan levere i hele kongeriget – men indtil det er muligt må du såfremt du bor udenfor vores rækkevidde, finde en lokal BARF leverandør. Klik på linket herunder for mere information med priser på vores udvalg.